• עמוד הבית
  • אודות
  • צרו קשר
  • לפי נושא
    • אמהות וסבתאות
    • זוגיות
    • אופנה ולייפסטייל
    • דרך ארץ
    • תרבות
    • משפחה
    • הגיגים
מופעל על ידי Blogger.
facebook instagram Email

״החיים עצמם״ על-פי מטיקה

״האדם אינו אלא תבנית נוף מולדתו״ 
טשרניחובסקי.

לפני כחודשיים שמעתי הרצאה מעניינת מפיו של אודי סגל, עיתונאי מוכר ומגיש חדשות ב״רשת״. שם ההרצאה- ״החדשות הטובות על ישראל שלא תשמעו בחדשות״- כלומר, לשם שינוי לא חדשות רעות על מדינתנו. 

כמה כיף היה לשמוע שמצבנו ממש טוב (טוב, זכרו זה היה לפני חודשיים), שיש לנו צבא חזק, שהכלכלה יציבה, שאנחנו על המפה בתחום הרפואה, ההייטק, החדשנות, היזמות ובסיכומו של עניין אנחנו עם יחיד ומיוחד ששורד  ומתקיים וממציא את עצמו מחדש, ולא בלשון  מליצית. תוך כדי ההרצאה בת השעה וחצי, היתה לי תחושה שכל היושבים באולם גבהו בכמה סנטימטרים ושהכסא שאנו ישובים  בו נעשה לנו צפוף כי שמנו מנחת! הרגשה נפלאה!

בתום ההרצאה שהיתה מרתקת ומתובלת בחוש הומור של מספר מוכשר כמו אודי סגל,  הוא סיכם את הדברים  ואמר: ״אבל  קהל נכבד, אל תחשבו שהכל מושלם אצלנו, יש לנו על מה לעבוד ומה לשפר... ואחד הדברים שאנחנו צריכים לתת עליהם את הדעת הוא...״
ואז הוקרן על המסך  קטע מהתכנית ״ארץ נהדרת״ שסיפרה את סיפורה של משפחה ישראלית טיפוסית, שיוצאת לסופ״ש בצימר בצפון. כמובן שאב המשפחה צופר כל הדרך לשם, וכאשר המשפחה מגיעה לצימר זה לא משתפר. אם המשפחה מדברת בקול רם תוך כדי לעיסת מסטיק וחוסר כבוד למקום בו היא נמצאת. בני המשפחה  מדברים בקולניות ולא מתחשבים בשאר האנשים שנמצאים בצימרים סביבם-
צוחקים בקול רם,
הורסים רכוש,
מדברים בגסות,
מעמיסים על הצלחות תילי אוכל כאילו אין מחר..

ואנחנו, הצופים, צוחקים ויחד עם זאת יודעים שיש אמת בדבר...
ברגע זה נדמה היה שכל היושבים באולם חזרו למימדים הטבעיים שלהם!!

אז נכון שאנחנו חיים במזרח התיכון, ואנחנו רוויי מלחמות, וחיים בלחץ ומציאות לא פשוטה, אבל עדיין. ונשאלת השאלה למה? למה אנחנו כאלה? אם אנחנו  יודעים שאפשר אחרת, וכולם מקטרים מה יהיה, אז למה אנחנו לא  עושים את השינוי? למה אנחנו לא משתנים ומשנים??

יש לי הרבה מחשבות וחלומות בעניין הזה, וזהו נושא שמאוד קרוב ללבי. אשמח לשתף אתכם על כך  בהמשך בבלוג במדור החדש ״אפשר אחרת״  (: ובינתיים אשמח לשמוע, מה דעתכם בעניין? 

צילום אילוסטרציה: אורן אגמון

Share
Tweet
Pin
Share
No תגובות
״לכל איש יש שם
שנתנו לו קומתו ואופן חיוכו 
ונתן לו האריג״ 
זלדה

כפי שסיפרתי לכם בפוסטים הקודמים, גדלתי ברמת גן, ובתור ילדה צעדתי בכל בוקר במשך 15 דקות ברגל לבית הספר היסודי. בקרבת בית-הספר היתה ״מתפרה״- חנות של חייט ואשתו התופרת. בחנות הם היו תופרים, ולרגליהם נפרשו בדים צבעוניים שנוצרו מכל גזרי הבד שהיו נופלים על הרצפה בזמן עבודתם. הבדים האלו קרצו לי מתוך החנות, בכל פעם שהייתי עוברת דרכה!

יום אחד אזרתי אומץ, ונכנסתי לחנות. שאלתי את החייט אם אפשר לקחת חלק מהבדים הביתה, כי אני רוצה לתפור בבית בגדים לבובות של אחיותיי הקטנות, והוא הנחמד, ענה לי בחיוך ובחיוב.

אמא לא ידעה לתפור אבל אחותה, דודה אתי, שהיתה ללא ילדים ואני הייתי לה כבת, היתה אישה מוכשרת שידעה גם לתפור, גם לסרוג וגם לרקום חלומות!


אני חיכיתי לה בקוצר רוח בכל יום ראשון בשבוע, וכשהיתה מגיעה הביאה איתה ניחוחות מעולם אחר; גליונות BURDA עם ציורי נשים מטופחות, ואיתם את עולם העיצוב, היצירה והדימיון.


וכך כמו בחוג תפירה, היינו יושבות שתינו, אני הייתי מסבירה ומתארת לה מה אני רוצה ליצור, והיא הייתה מציירת, ולאחר מכן  מכינה את הגיזרה, גוזרת, מתקנת, מניחה את הבדים וושוב גוזרת בזהירות רבה ואז בסוף תופרת והופכת אותם לבגדים ממשיים!

כשהתבגרתי, החוג השבועי הפך לתחביב, והיינו שתיינו נוסעות יחד לנחלת בנימין בתל-אביב, רחוב חנויות הבדים, משוטטות בין החנויות השונות, בין המוכרים השונים שהכירו אותנו וקיבלו אותנו בשמחה תוך שהיו שוטחים בפנינו את גלילי הבד הצבעוניים שלהם.

הזמן שבילינו בחנות היו עבורי רגעי קסם! שכחתי מכל העולם. הייתי לוקחת את הזמן ומתאימה  בד לבד, צבע לצבע, ומעצבת בדמיוני איך תראה החולצה עם השרוולים התפוחים יחד עם  מכנס הסן טרופה, או איך תראה השמלה האדומה או השמלה הפרחונית, חצאית המיני או השורטס עם החולצה הלבנה... 
כמה כיף היה ללבוש למסיבת הכיתה בסוף השבוע, בגד שאני עיצבתי!!

ברבות הימים, נושא העיצוב וההתאמה בין פריטים, לקח חלק חשוב מחיי. המשיכה לאופנה (ככינור שני אחרי העיסוק בחינוך) התחילה בגיל צעיר וליוותה אותי מאז ומתמיד.


כנערה בתיכון את רוב דמי הכיס שלי מעבודתי כבייביסיטר, הייתי מוציאה על בגדים שהייתי קונה ובוחרת לי בקפידה. היו גם כמה חודשים שהתפתתי לעבוד בחנות בגדים כי ניהנתי להלביש את הנשים שנכנסו לחנות, ולהתאים להן את הבגד  היאה להן. כן, היום קוראים לזה סטייליסטית!


בגיל ההתבגרות, היינו אנחנו הבנות, מחליפות בגדים ביננו - גם כי רצינו לגוון ולשנות, ולא תמיד היו לנו מספיק בגדים בארון  לכל ה״יציאות״, וגם כי לקנות בגדים היה  סיפור יקר. 

בזמנו לא היו  שפע של קניונים  או חנויות מותג כמו זארה או מנגו, ובוודאי שלא היתה האפשרות להזמין בגדים זולים מסין דרך האינטרנט! כדי להתלבש יפה היית צריכה להפעיל הרבה את הדמיון!

אופנה, בגדים ולייף סטייל לוקחים חלק חשוב מחיינו. קניית בגדים היא חוויה נעימה לנשמה, ולהתלבש ולהיראות טוב, מעלה לנו את מצב הרוח, ועושה לנו כיף.

המשוררת  זלדה אמרה שהבגד גם נותן שם לאדם! אני לא מאמינה שהבגד עושה את האדם אבל הוא בהחלט מספר לנו פרטים מסוימים עליו, כמו שאומרים רושם ראשוני. וכמה שאנחנו הנשים נוהגות לקבל החלטות על האדם, בדרך כלל על חברותינו הנשים, בהינף עין לפי המראה החיצוני, גם אם אנחנו לא עושות זאת בקול רם אלא מה שנקרא, בלב.. 



Share
Tweet
Pin
Share
No תגובות
מילת התואר ״מדהים״ תפסה בזמן האחרון תאוצה מדהימה. בזמן האחרון חלק גדול מהשיחות שאני שומעת פה ושם, ולא רק אצל החברה הצעירים, אלא גם  בתקשורת ובשיחות בינינו נשמעות כך:

איך  נראית הכלה?

מדהים!
איך היה האוכל?
היה פשוט מדהים!
והחתונה?
אין דברים כאלה, מדהימה!

איך היה בקפה פופולאר? 

מקום מדהים!
ואיך האוכל שם??
סלט הכרובית מדהים! והפלאפל חצילים- עוד יותר מדהים!
מה את אומרת על מור ושיר, נכון מהממים?
זוג מדהים!

נו, מה את אומרת על הסרט״ הספר הירוק״?
סרט מדהים! לאוסקר!
ואיך שני השחקנים הראשיים?!
שחקנים  מדהימים!

מה את אומרת על החנות החדשה ״מלח הארץ״?

אוי, יש בה דברים מדהימים! שמתי עין על כורסא ירוקה מדהימה!!!

אז כשאני שואלת שאלה פשוטה כמו: ״איך היה לכם ברומא?״, והתשובה היא ״ מדהים״- אני מקבלת צמרמורת בכל הגוף, כי אני באמת רוצה לשמוע איך היה!!


שישתפו, שיחדשו, שיספרו חוויות, ולא שיסגרו לי את הפה עם המילה ״מדהים״, ואני כבר צריכה לדמיין איך לתרגם את ״המדהים״ הזה.


מה מדהים? אפשר פירוט בבקשה?? 
ובאמת הכל היה מדהים??

יכול להיות שזה רק שלי.. ורק לי זה מפריע באוזן, יכול להיות! אבל אם תשימו לב אז זה באמת יצוץ לכם בכל מקום, כל הזמן! כמו בשעתו  ה-״כאילו״ ״כזה״...אז עכשיו זה התור של ״ המדהים״..


אז אני את שעל לבי אמרתי,

ושיהיה  לכם שבוע מדהיםםםםםם🎀


Share
Tweet
Pin
Share
1 תגובות
במקום שאני נמצאת בו היום אני נוטה לומר לעצמי - עשיתי דרך, למדתי , הסקתי מסקנות בחיים, ולעיתים אני מדמיינת לי איך הייתי פועלת אז עם הידע והנסיון שצברתי עם הזמן.

אולי הייתי חושבת ופועלת אחרת מאיך שתפקדתי כשהייתי אמא צעירה וחסרת נסיון.. אולי..?

אולי, לא הייתי כואבת כל כך את הרגע שבתי הבכורה עזבה את חוג הבלט שהתמידה בו במשך שנים  ברגע שהבינה שהיא לא תהייה פרימה בלרינה...

או  אולי הייתי מאוכזבת פחות כשהבן שלי החליט שהוא בוחר שלא להיות שחקן כדורסל למרות שהיה גבוה ומוכשר....

ואני בשיחות עם עצמי, בודקת, חושבת...אולי הייתי אמא תחרותית מדי, שאפתנית מדי, ביקורתית מדי..??

והיום? היום הייתי נוהגת אחרת! כך חשבתי ....עד אתמול!

אתמול אחה״צ ,התלוויתי לשיעור כדורגל של נכדי בן ה-4. התבוננתי בו משחק ובחנתי  אותו מרחוק, האם הוא מקשיב למאמן? איך הוא מבצע את כל התרגילים לעומת האחרים? האם הוא רץ מספיק מהר??

ואז המאמן בחר בו כשוער.
מרגע זה נכנסתי לכוננות, וכששחקני  הכדורגל בעטו לעברו, קמתי מהכסא ופסעתי עד לקצה המגרש, כולי נמרצת, עודדתי אותו וצעקתי לעברו בנחישות:
״אדם תהיה מרוכז
תשמור על השער
אל תתן לאף אחד להבקיע גוללללל!״

שמעתי את עצמי ולא האמנתי!!
כל הרגשות האימהיים הרדומים מהעבר השילו את האבק מעליהם ויצאו מתוכי ללא שליטה! האם לא למדתי עם השנים שמה שחשוב באמת זה שהילד יהנה מהמשחק ויפתח מיומנויות חברתיות? משמעת עצמית? כן זה חשוב, אבל... 

ואני הייתי בטוחה  שהרצון הזה (שהילד שלך יצטיין, יבלוט, יתאמץ, יפגין  מנהיגות) עבר זמנו, ולא קיים בי יותר! אך שנים אחרי, וברגע אחד, הנכד הקטן שלי עורר את כל קשת הרגשות האימהיים ״מהסוג הזה״ בחזרה  לחיים!! ❤✌



Share
Tweet
Pin
Share
No תגובות
״...כשאני שפוף ורע לי על הלב
אני הולך אל ברטה ואצלה יושב
אני שותה קפה שחור
תראה לי את היד..״

כפי שעוד אספר בהרחבה בפוסטים הבאים,  בצעירותי גדלתי בעיר רמת גן, ברחוב קטן ושקט בבניין בן 3 קומות. 12 שכנים היינו, רובנו קרובים אחד לשני. תמיד ידענו מה קורה בכל בית ובית, כמו משפחה אחת גדולה!

אחת מהמשפחות שגרו בשכנות אליינו, היתה משפחת צרפתי. הבן הבכור והמוכר צדי צרפתי, ואחותו חלי צרפתי, שהיתה גם חברתי הטובה בתקופת הילדות.

צדי היה שחקן בתחילת דרכו, הופיע בהצגות בתאטרון ״הבימה״ ו״הקאמרי״ ובמחזות זמר. לעתים תכופות הזמין את אחותו הקטנה ואותי להצגות ששיחק בהן, ואנחנו ניהננו לבוא ולצפות בהצגה, ויותר מכל, לבוא ולפגוש את השחקנים אל מאחורי הקלעים! העת בה הסירו את האיפור מפניהם, והסירו מעליהם את הבגדים התקופתיים, מין אווירה מיוחדת של עולם אחר וקסום.

כמו שאתם בטח יודעים, לאחר תקופה מסוימת, צדי עזב את עולם המשחק והפך לבמאי מוביל של זמרים, מופעים ומחזות זמר.

צדי היה חבר קרוב של הפיזמונאי אהוד מנור, שכחבר קרוב לו ידע שצדי אהב ללכת למפגשים מעניינים עם מגדת עתידות בשם רחל לוי, והחליט שזה סיפור נחמד לכתוב על עליו שיר. אבל  הבעיה היא שרחל הוא לא שם מסתורי ומסקרן של מגדת עתידות! צריך לחפש שם יותר אקזוטי עבור השיר.

צדי שיתף את חלי אחותו ואותי בסיפור סביב השיר, ואילו אנחנו, לאחר מחשבה, הצענו את השם ״ברטה״ שלדעתנו יתאים יותר. למה דווקא ברטה? כי זהו שמה של אמא שלי, השכנה מלמעלה, שנשמע לנו לא ארץ ישראלי טיפוסי. 

צדי מאוד אהב את הרעיון ולאחר מספר שבועות שמענו את השיר ״קפה אצל ברטה״ מפיו של יגאל בשן, שהיה בתקופה זו אחד הזמרים הבולטים והאהובים בישראל, ואף זכה בתואר זמר השנה..!

אני לא יודעת אם יגאל הכיר את הסיפור העומד מאחורי השם שנבחר לשיר, ואני בטוחה שגם צדי כבר שכח!

אבל בכל פעם שאנחנו, בני המשפחה, שמענו  את השיר ״קפה אצל ברטה״ מפיו של יגאל בשן, התרגשנו וידענו שזהו שיר על אמא שלנו! שאז היתה אמא צעירה בת 40 ושהיום היא סבתא רבא בת 86!🙌🏼

אז זהו הסיפור על הקשר הסמוי שלי לזמר הנפלא יגאל בשן זכרונו לברכה. ואלו הם החיים עצמם!


Share
Tweet
Pin
Share
No תגובות
קצת לפני חג האורות, כלתי היקרה ילדה בת בכורה לבני הצעיר. הלידה התרחשה חודש לפני המועד, אבל תודה לאל, הכל טוב!


Share
Tweet
Pin
Share
No תגובות
היי לכם! 
וברוכות וברוכים הבאים לבלוג שלי- ״החיים עצמם״ מאת מטיקה. 

נעים מאוד! שמי מטי, אבל אבי ,שאני מאוד מתגעגעת אליו, תמיד קרא לי מטיקה. אז ברשותכם, השם הזה שאני כה אוהבת ישמש אותנו גם כאן בבלוג. 

אני אם לשניים- בת ובן + בת (הסברים בהמשך), וכיום אני גם סבתא צעירה לארבעה נכדים.

מגיל צעיר ידעתי שאעסוק בחינוך ואהיה מחנכת שונה מהמחנכות שחוויתי בחיי.
ואכן הגשמתי את החלום ועסקתי בחינוך במשך 25 שנה, במקום שהפך לבית השני שלי. נהנתי בו מכל רגע!

בגיל 50 פרשתי, והרגשתי שאני רוצה להספיק לעשות עוד כמה דברים בחיי. אז חזרתי לספסל הלימודים כי אני אוהבת ללמוד, וגם לכך יש סיבה, כי לכל דבר שאנו עושים יש סיבה.

למדתי עיתונאות ותקשורת באוניברסיטת בר-אילן, ועבדתי כתחקירנית בתוכנית הבוקר בחברת טלעד. אך שוב התגעגעתי לספסל הלימודים, ומכיוון שאני אוהבת ספרות, אומנות ופילוסופיה המשכתי לתואר שני בבר-אילן, והפעם בספרות משווה.

בכל פעם ששאלתי את עצמי מה הדבר הבא שאני מתחברת אליו, ורוצה לעסוק בו?
התשובה תמיד היתה אותה תשובה!
לכתוב!
על מה לכתוב?
על כל מה שמעניין אותי! מה שנקרא, כתיבה אינטואיטיבית.
ומה מעניין אותי?
הדברים שאני  עוברת היום בפרק זה בחיי:
אמהות, זוגיות, ילדים, נכדים, סבתאות, חברות, חברים, ספרים, סרטים, לייף סטייל, אופנה וכל מה שעובר לי בראש ובחיי.  

אז היום אני מתחילה בכתיבת הבלוג, הפרוייקט החדש שלי:
״החיים עצמם״ על-פי מטיקה.​
ואתם? אתם מוזמנים להצטרף אליי למסע! מסע שהבשיל אצלי הרבה זמן, וסוף סוף יוצא לפועל. אשמח שתצטרפו, תקראו, תחוו את דעתכם, תגיבו ותתרגשו איתי מהדרך החדשה.

שתהיה לנו דרך צלחה ונעימה יחד!
שלכם,

מטיקה

Share
Tweet
Pin
Share
2 תגובות
Newer Posts

About me

About Meנעים מאוד. אני מטיקה, בת 60.
אני אישה, אמא, אחות, בת,
סבתא, מחנכת, כותבת, חברה.

Follow Me

  • facebook
  • instagram
  • pinterest

״אפשר אחרת״ - הספר שלי

Facebook

Blog Archive

  • יוני 2019 (4)
  • אפריל 2019 (2)
  • מרץ 2019 (3)
  • פברואר 2019 (5)
  • ינואר 2019 (5)
  • דצמבר 2018 (7)

Created with by ThemeXpose